Norges råeste mobilabonnement!
Finn billigste abonnement til mobil.

Jeg brukte Mobilabonnementtesten til å få mobilabonnementet jeg hadde behov for. Jeg fikk en god service og en kjapp behandling av søknaden min. Jeg vil varmt anbefale Mobilabonnementtesten.com.

Mette Kristiansen / Redaktør

Mobilabonnement med fri data

For den aktive mobilbruker finnes det i dag billig mobilabonnement med fri data, eller rettere sagt mobilabonnement som har tilnærmet fri data med meget høye grenser. Fri data mobilabonnement leveres nå av mange ulike tilbydere på det norske markedet, og sikter seg som oftest inn mot den som har smarttelefon og er en aktiv bruker av både samtaletid, meldinger og dataforbruk. Dette er altså en kategori av mobilabonnement som gir pakker som passer de som er mest aktive på tastene sine – og som leter etter det mobilabonnement med mest data for månedsprisen.

Mobilabonnement fri data er på lik linje med smarttelefonen en relativt ny oppfinnelse som tilsvarer et også relativt nytt behov på markedet. Funksjoner som før satt godt fast i den stasjonære PC’en hjemme har langsomt – eller veldig raskt, vil noen kanskje mene – forflyttet seg ned i folks lommer hvor smarttelefonene nå er raskere og bedre enn PC’ene vi hadde hjemme for bare få år siden. Å bruke spotify, internettet og e-mail på telefonen er bare noe av det som gjør folks dataforbruk høyt nå for tiden. Tekstmeldinger er fortsatt hyppig brukt – men nå har også tjenester som SnapChat tatt over mye slik kommunikasjon, noe som igjen gir mer forbruk av data. Med et fri data mobilabonnement kan den store mengden av data som blir tilgjengelig for en, skape frihet til å kommunisere med telefonen på mer varierte måter enn ved tradisjonelt telefoni. Det åpner i det hele tatt for en mer ubegrenset tilgjengelighet uansett tid og sted, nå som mobilnettet utvides til å kunne dekke hele det ganske land og gi nettilgang de aller fleste steder hvor mennesker oppholder seg.

Mobilabonnement med fri data – de norske tilbudene på markedet og deres innhold

Som oftest arter det seg slik, hos de leverandørene i Norge som tilbyr dette, at man ved kjøp av fri data får en månedlig pakke som inngår i denne mobilabonnement prisen. Her er hovedregelen at man får inkludert frie ringeminutter, meldinger og MMS til bruk i Norge, i tillegg til en større mengde av dataforbruk. Det er fortsatt ikke mulig å få mobilabonnement med fullstendig fri bruk av data, men de grenser som gjelder for de mest romslige mobilabonnement med fri data vil være store nok for de aller fleste. Prisene på disse ligger normalt på rundt 300 kroner, men for den som bruker mye kan dette vise seg å bli en svært billig pris per sendte melding eller brukte ringeminutt, sett i forhold til den tilsvarende prisen på mobilabonnement som har lavere grenser og tar seg betalt per antall melding, ringeminutt eller megabyte med data. Også de mindre tilbyderne i Norge har markert seg på denne fronten, så man trenger ikke å gå av veien for å velge en mindre kjent tilbyder da disse kan være svært billige også i forhold til de mer tradisjonelle og dominerende mobilfirmaene.

Mobilabonnement med fri data

Det bør bemerkes at de grensene man får inkludert i mobilabonnement fri data ikke gjelder for anvendelse til eller fra utlandet – noen tilbydere har spesielle pristilbud på bruk for eksempel innenfor Norden, men generelt bør man være oppmerksom på dette før man tegner et nytt mobilabonnement med fri data. I tillegg bør man sjekke mulighetene for bruk av 4G-data, edge og lignende spesifikasjoner for databruk, som også varierer mellom tilbydere. Mobiloperatører som tilbyr fri data mobilabonnement tilbyr heller ikke nødvendigvis bruk av mobilnettets fulle hastighet, noe som også vil være relevant for mange og som bør leses i det med liten skrift før man velger og beslutter.

Gjør deg også bekjent med hva som vil skje dersom du overstiger grensen for dataforbruket – dette varierer også mellom tilbydere, hvor du hos noen vil kunne oppleve en mobilregning som er et par hundre kroner dyrere dersom du overstiger det inkluderte forbruket av datatrafikk for den aktuelle måneden. Andre igjen nøyer seg derimot med å sette ned hastigheten på forbindelsen når man overstiger den gitte grensen av data. Til syvende og sist trenger det ikke være vanskeligere enn å holde et lite øye med saldo og forbruk på mobilen, som bør være enkelt tilgjengelig gjennom bare noen få tastetrykk. En annen ting å passe på, er prisen på å få tilsendt papirfaktura i posten, som gjerne kan koste 30 kroner – forsøk å få regningene dine tilsendt på e-post så langt det lar seg gjøre, og ikke minst å betale disse i tide. Og husk også at å ringe til spesialnumre som oftest ikke er inkludert i det frie forbruket av ringeminutter, og at dette kan gi uønskede tillegg på regningen. Slike ting bør derimot ikke skremme deg vekk fra å lete etter et billig mobilabonnement med fri data, hvis du er i gruppen som bruker telefonen mye, da disse er gode alternativer for å føle seg fri og frank med mobilen og samtidig opprettholde forutsigbare mobilutgifter – som oftest krever det bare litt årvåkenhet for å unngå slike mindre forhold.

Bruk sammenligningen her på siden for å orientere deg i hvilke tilbydere som er interessante hvis du leter etter mobilabonnement fri data, og klikk deg videre på de respektive leverandørers nettsider for å få med deg mer spesifikk informasjon om hva som tilbys av de mobilabonnement priser som fremgår av oversikten.

Mobilabonnement med fri data – utvikler seg hele tiden

Markedskreftene fungerer gjerne slik at mobiloperatører hele tiden vil følge hverandre når det gjelder priser på viktige tilbud – og dette gjelder også for fri data mobilabonnement. Derfor er prisene som finnes for mobilabonnement fri data akkurat nå ikke nødvendigvis gjeldende om ett til to år – noe som også utvikler seg i takt med at stadig fler nordmenn får smarttelefoner og dermed øker sitt forbruk av data fordi ting de før gjorde på dataen sin, nå gjøres på mobilen. For den som bruker mobiltelefonen mye, kan det derfor være lurt å følge litt med på markedet for å være oppdatert på hvordan prisene utvikler seg på de tjenester man har bruk for. Det krever bare noen få tastetrykk og kan gi noen gode besparelser – ikke minst fordi tilbyderne fra tid til annen lanserer spesielle kampanjer, og for eksempel tilbyr gratis ekstraprodukter eller fri innmelding innenfor visse perioder.