Se detaljer her
Se detaljer her
Se detaljer her

Chess mobil – Anmeldelse og Erfaringer

Chess har med tiden markert seg som en folkelig prispresser på mobilmarkedet, med et bredt spekter av nyttige tjenester innenfor blant annet mobil og internett.

Chess Mobil

I denne Chess anmeldelse vil vi se nærmere på hvordan ens Chess erfaringer kan bli best mulig ved å gi et vurderende overblikk over Chess’ tjenester med et hovedfokus på produktene hos Chess mobil seksjon.

Bestill her

Mobilabonnement fra Chess.no

Aller først i vår Chess anmeldelse vil hovedtrekkene i Chess mobilabonnement gjennomgås og vurderes. Det første man kan bemerke seg da, er at det er særdeles enkelt å få oversikt over Chess mobil; alle Chess abonnement klinger under samme navn – Chess Easy – og er deretter inndelt hovedsakelig etter mengden av data som er inkludert i ens månedlige bruk. Det er nøyaktig fire Chess mobilabonnement man står ovenfor her; som har inkludert 1, 2, 5 eller 10 GB data per måned, og som spenner fra 199 kr/måned til 449 kr/måned. Her finnes det altså noe for enhver smak, ettersom både den sparsommelige typen som sjekker fjesboka innimellom, og storsurferen som sitter mye på nettet, kan finne en passende og økonomisk løsning. Utover dette har dog Chess erfaringer enda noen fortrinn. For det første har samtlige Chess abonnement inkludert fri bruk av både SMS, MMS og taletid; men kanskje enda viktigere er det at man med et Chess abonnement, uansett hvilket man velger, får både Chess 4g dekning og med dette opptil 30 Mbit/s i datahastighet. At Chess mobilabonnement skilter med slik hastighet uansett prisklasse på abonnementet, er verdt å bemerke seg som et generøst fortrinn de har i markedet. I tillegg er de frie minuttene, SMS’ene og MMS’ene som er inkludert i alle Chess abonnement, også gjeldende ved mobilbruk på tvers av grensa til de andre nordiske landene.

Hos Chess mobil kan det dog også bli enda billigere hvis man er så lur å gå sammen i en gruppe når man kjøper mobilabonnement; for med Chess familieabonnement mobil kan man nemlig få rabatt dersom man registrerer flere abonnement under samme kundenummer, en lønnsom en sågar. Dette er enkelt å finne ut av, men kan også ordnes i samråd med Chess kundeservice hvis man trenger hjelp på veien. Det skal understrekes at Chess familierabatt mobil også gjelder for andre grupper enn familien, hvilket betyr at man også kan gå sammen med venner og bekjente for å ordne med rabatten. Både ektefeller, kolleger og kompiser kan inngå, så hvis man kjenner noen som skal tegne abonnement, kan det være fine penger å spare på å gå sammen om abonnementet. Selv om tilbud hele tiden forandrer seg, vil det også i denne Chess anmeldelse nevnes at det akkurat nå er en sommerkampanje hos Chess mobil som gjør at man får doble datamengder inkludert ut august hvis man er kjapp til å kjøpe; altså for eksempel 2 GB inkludert ut august i det billigste Chess abonnement i stedet for 1 GB – noe som kan komme godt med hvis man gjerne vil ha litt friere surfe-rammer ut resten av sommeren.

Mer om tjenestene fra Chess Mobil

Utover å ha et enkelt og billig utvalg av mobilabonnement, kommer Chess mobilabonnement også med en rekke andre fordeler og tillegg som kan være verdt å bemerke seg ved Chess som leverandør. I denne Chess anmeldelse vil noen av de viktigste gjennomgås, men interesserte brukere kan alltid oppdatere seg på tilbyderens hjemmesider for oppdaterte tilbud, betingelser og ekstra-tjenester som kommer med Chess mobilabonnement.

Dekningen fra Chess

Dekningen fra Chess burde være upåklagelig for de fleste, da Chess som en mindre tilbyder av mobilabonnement i Norge er koblet opp på Telia (tidligere NetCom) sitt velutbygde 4G-nettverk. Chess 4G dekning anvender altså et dekningsnett som av mange regnes som Norges beste, og som gir lynrask 4G-nettsurfing de aller fleste steder. Chess 4G dekning er også under sterk utbygging, hvilket medfører at det snart er mulig å få tilgang til disse superbe strålene i nesten hele landet. Så sent som i 2015 ble Chess mobil også beæret med seieren i en VG-test som sjekket hvilke tilbydere som kunne gi høyest hastighet, og var da eneste leverandør som kunne skilte med hastigheter opptil 60 Mbit/s. For øvrig skal det også nevnes her at Chess mobilt bredbånd også anvender denne gode dekningen.

Kundeservice og kundetilfredshet hos Chess

Som mange andre mindre tilbydere av kundeorienterte tjenester, har Chess lagt sin stolthet i å kunne sørge for at brukerne deres er fornøyde. Dette synes godt i diverse brukerundersøkelser, og da blant annet i det velkjente norske Kundebarometeret fra BI som så sent som i 2015 kåret Chess-kundene til de mest tilfredse mobilbrukerne i Norge. Dette kommer på toppen av flere andre tester, blant annet i VG og DN, hvor Chess har kunnet løfte armene etter å ha gått av med seieren. Disse testene har målt generell tilfredshet over tjenestene til Chess mobilabonnement så vel som mer spesifikke aspekter av deres tjenester slik som datahastighet, dekning og kundeservice.

Man kommer dog heller ikke utenom Chess kundeservice i denne Chess anmeldelse. Som bruker av Chess mobilabonnement kan du føle deg trygg på å få god hjelp fra superb support, ettersom Chess kundeservice ikke bare har stukket av med seieren for den beste kundeservicen i norsk mobilbransje – men også i landet som helhet! Chess har altså blitt kåret til best i Norge, totalt sett, på kundeservice, og dette burde være klar tale. Chess kundeservice kan nås gjennom både telefon, chat og e-post, og kan hjelpe med alt fra opprettelse av abonnement til deknings-spørsmål eller info om tilbud og lignende. Den utgjøres også av en hjelpsom Spørsmål & Svar-side på Chess’ hjemmesider, som for øvrig også har en nyttig Min Side-løsning hvor man kan holde fint styr på sitt Chess abonnement.

Diverse tilleggstjenester med mobilabonnement fra Chess

Med Chess mobilabonnement kan den lettmistelige kodebrikken til nettbanken omsider bli overflødig, ettersom Chess BankID følger gratis med samtlige Chess abonnement og gjør mobilhverdagen litt enklere. Med Chess BankID på mobilen blir det litt lettere å alltid kunne få tilgang til tjenester som før krevde at man hadde husket kodebrikken.

Utover dette har Chess mobilabonnement også en rekke spesielle tjenester tilgjengelig for deres brukere som gjør Chess erfaringer enda mer spesialtilpasset til et variert spekter av brukere. Her finner du blant annet muligheter for å utvide abonnementets datamengder eller den inkluderte taletiden til utlandet. I tillegg kan Chess mobil også by på TvillingSurf, som gjør at du får med ekstra SIM-kort for bruk i andre enheter, slik som nettbrett eller PC’er. For den som ønsker trygghet kan Chess også by på svært gunstige forsikringsløsninger for mobiltelefoner, og blant annet også en spesialforsikring for iPhones.

Chess kontantkort

Til tross for at markedet i dag domineres av mobilabonnement-løsninger for allround-brukeren av de gjengse SmartPhones, er det fortsatt noen som holder fast i den eldre kontantkort-løsningen, som faktisk kan være svært lønnsom for dem med visse bruksmønstre. Dette har Chess mobil også bemerket seg, og kan derfor fortsatt gjennom Chess kontantkort tilby en lønnsom løsning for slike mobilbrukere. Deres billigste kontantkort-løsning har ingen månedlig pris, mens den mest inklusive løsningen koster 299 kr/måned. På samme måte som ved de vanlige Chess abonnement, gjelder det her at prisen øker i takt med hvor mye månedlig data som er inkludert i abonnementet.

Chess kontantkort påfylling skjer enkelt via ladekort som kjøpes i butikk eller i kiosk, eller på deres nettsider. Men for alle Chess kontantkort bortsett fra det billigste, gjelder det at man får automatisk oppladning av kortet ved begynnelsen av hver måned, og at man deretter kan bruke av dette beløpet i henhold til kontant-abonnementets priser. Chess kontantkort passer altså godt for dem med lavt forbruk, men ikke minst også for dem som bare ønsker mer kontroll over pengebruken ved sitt Chess mobilabonnement. Med Chess kontantkort påfylling holdes mobilutgiftene under godt oppsyn, som også kan fås i en oversikt inne på Mine Sider.

Mobilabonnement fra Chess – alt i alt

Som en oppsummerende konklusjon om Chess som tilbyder av mobilabonnement i Norge, kan det godt sies at dette er en leverandør som på tross av å fortsatt være litt liten, virkelig markerer seg som både kundevennlig, komplett og konkurransedyktig på én gang. Chess mobil har løsninger for de aller fleste typer av brukere med deres kombinasjon av vanlige mobilabonnement og kontantkort-løsninger, og de har klart å inkludere det mobilbrukere flest trenger i sitt utvalg av inkluderte eller selekterte tilleggstjenester til sine mobilabonnement. Gode priser, suveren dekning og vennlig kundeservice sier mye om Chess som leverandør av mobilabonnement, og med det i bakhodet er det heller ikke overraskende at Chess har stukket av med seieren i såpass mange smigrende brukerundersøkelser opp gjennom årene.

Om Chess

Chess er en mobilleverandør som har operert i Norge siden 2002 med varig og intensiv satsning på lave mobilpriser og kundeservice. Med enkelhet og ærlighet i fokus har de markert seg som en folkevennlig og lettfattelig leverandør av mobiltjenester for folk flest. Chess er underlagt moderselskapet Telia Norge AS.

Bestill her

Se detaljer her