Se detaljer her
Se detaljer her
Se detaljer her

Anmeldelse av mobilabonnement Telio – mobilt bredbånd fra Utenlands-spesialisten

Denne Telio anmeldelse er ment for å gi leseren en vurderende oversikt over deres produkter, og for å hjelpe den vanlige, norske mobilkunde til best mulige Telio erfaringer.

telio-erfaringer

Ved en gjennomgang og sammenlignende overveielser over hvordan Telio erfaringer kan bli sammenlignet med hva man får andre steder på markedet, skal denne Telio anmeldelse forsøke å tilby en bred innføring i hva tilbyderen har å by på for norske mobil- og bredbåndskunder.

Bestill her

Mobiltjenester fra Telio – telefoner og mobilabonnement

Seksjonen hos Telio mobil er meget enkel å få oversikt over. Telio mobilabonnement kommer nemlig i to typer: Litt bruk og Fri bruk. Med Litt bruk-abonnementet, får man 150 av både SMS/MMS, ringeminutter og MB med data til snaut hundre kroner måneden. Dette passer altså for den rimelig tilbakeholdne smart- eller dumbphone-brukeren, som har behov for et Telio mobilabonnement i en lav prisklasse. Fri bruk-abonnementet derimot, kommer med ubegrensede mengder av SMS/MMS og ringeminutter. Utover dette kan man velge hvor mange MB med data man vil ha inkludert per måned, og prisen blir deretter. Med 150 MB koster Fri bruk hos Telio mobil ikke mer enn 148 kroner i måneden, hvilket kan vise seg å være en meget rimelig løsning hvis man er ivrig på samtaler og meldinger, og kombinerer dette med et moderat dataforbruk. Deretter kommer 1 GB inkludert til 198 i måneden, før Telio mobilabonnement sitt kanskje beste tilbud lyder på 258 kroner i måneden for Fri bruk med 5 GB inkludert. Det skal dog bemerkes at dette er et tilbud som gjelder over sommeren, når prisen går opp igjen til 307 kr/måned. Sistnevnte Telio mobilabonnement har blitt kåret til best i test så sent som i april 2016, hvilket tyder på at det kan være en god løsning å hente i denne pakken fra Telio mobil.
Telio mobilabonnement kommer med dekning fra NetCom (Nå Telia), som av mange anses for å sende ut landets mest tilgjengelige og raskeste 4G-stråling. I tillegg har Telio mobil utlandet som spesialområde, og kan tilby gode priser for pakker av ringeminutter til spesielle land; for eksempel 400 minutter med samtaler til Pakistan for 99 kroner måneden. Telio mobil utlandet kan for de interesserte tilby den såkalte Superpakka, som gir 500 ringeminutter til 27 utvalgte land, som man absolutt bør sjekke ut hvis man for eksempel har slektninger eller venner utenfor norske grenser som man gjerne vil ha tilgjengelig når som helst og hvor som helst. I tillegg til dette får man også en rimelig kontantkort-løsning hos Telio mobil, hvis man skulle ønske en enkel oversiktsløsning eller hvis man bare er i Norge noen måneder av året, og derfor ikke ønsker å bruke penger på en månedlig abonnements-avgift. Også med kontantkortet hos Telio mobil, kan man dra god nytte av Telio mobil utlandet, ettersom tilbudene på utenlands-samtaler er et gjennomgående satsningsområde for Telio i alle deres mobiltjenester. Det er altså ikke noe i veien for å få billige Telio erfaringer både ved mobilbruk innenfor og på tvers av Norges grenser, og det er ikke mange leverandører i Norge som kan skilte med en så utpreget utenlands-satsning som Telio har.
Telio mobil inkluderer også en nettbutikk hvor man kan kjøpe telefoner; så dette kan godt kombineres med kjøp av Telio mobilabonnement. Deres nettbutikk inneholder et fint utvalg av noen av de mest populære telefonene på markedet til rimelige priser; her finner man blant annet de nyeste iPhones i ulike utgaver, i tillegg til Sony Xperia og Samsung Galaxy.

Telio mobilt bredbånd

Neste punkt på agendaen i denne Telio anmeldelse, er Telio mobilt bredbånd. Her tilbys det mobile, batteridrevne rutere som mottar og videresender 4G-dekning over store deler av landet, slik at man kan komme på nett med for eksempel laptopen de fleste steder. Mange bruker Telio mobilt bredbånd for eksempel på hytta, i båten og i bilen, og det er i det hele tatt gode muligheter for nettsurfing på steder hvor det med tradisjonelle bredbånd ikke har vært tilgjengelig frem til helt nylig.
Også med Telio mobilt bredbånd nyter man av god 4G-dekning fra Telia, og med samtlige løsninger – uansett månedlige datamengde – får man opptil 40 Mbit/s i både ned- og opplastnings-hastighet; hvilket er et romslig tilbud fra Telio sett i forhold til at mange tilbydere gir begrensede hastigheter på de billigere pakkene. Valget man gjør når man skal ha Telio mobilt bredbånd, handler altså om mengden av månedlig inkludert data, og her består alternativene av 1, 5, 10, 20 og 100 GB.Det utgjør et spenn mellom den billigste og den dyreste løsningen som går fra bare 79 kr/måned, og opp til 599 per måned. Dermed føyer løsningene fra Telio mobilt bredbånd seg til tendensen om å gi mest data for pengene med de dyreste løsningene. Hvis man bruker opp datapakken som er inkludert for en måned, vil surfehastigheten settes ned til langsomme 120 kb/s; men da er det samtidig enkelt å kjøpe rimelige ekstrapakker med data via Telios nettsider.
Hvis man er usikker på om Telio mobilt bredbånd kan anvendes på et bestemt utilgjengelig sted hvor man ønsker å ha nettdekning, kan man ganske enkelt sjekke Telios dekningskart på deres hjemmeside, som kan gi et godt inntrykk av hvorvidt det vil være god dekning å hente for eksempel i ens hytte- eller båtområde.

IP-telefoni fra Telio

IP-telefoni er en løsning som det kanskje kan sies at for få er klare over; for selv om fasttelefonens tid er ved å være omme, har IP-telefonene samtidig gjort sitt inntog i Norge etter at internettet har blitt allemannseie i de norske hjem. Med IP-telefon som fører samtaler gjennom internett-forbruk, kan det være betydelige summer å spare for dem som snakker mye i telefon. Samtlige av Telios IP-telefonløsninger inkluderer både en kvalitets-telefon fra Gigaset og ikke minst fri bruk av ringeminutter til fasttelefoner. Deres forskjellige løsninger er videre inndelt etter hvor mange minutter man får inkludert og til hvilke land man kan ringe for en rimelig penge; og til sammen gir deres fire IP-telefon abonnementer muligheter for en billig telefonisk rekkevidde til det meste av verden. På samme måte som hos Telio mobil utlandet, har Telio altså med denne tjenesten spesialisert seg på billige løsninger nasjonalt så vel som internasjonalt. Ingen grunn til å bruke opp mobilabonnementets ringeminutter, når man kan ringe billigere med IP-telefonen. Samtidig får man beholde sitt gamle fastnummer – og tjenesten fungerer på den samme, velkjente måten som ens gamle fasttelefon.

Kundeservice og tilleggstjenester hos Telio

Utover standardproduktene slik de er beskrevet ovenfor, kan tilbyderen også by på en fyldig hjemmeside med gode muligheter for å optimere ens Telio erfaringer. Telio følger interessante nyheter og utviklinger på deres marked via deres blogg, hvor utvalgte emner av interesse for kundene skrives om. Blant annet gis det blogg-råd om hvordan man kan ta bedre mobilbilder og om tekniske nyvinninger innenfor det stadig dynamiske Smartphone-feltet. For Telio-kunden som trenger support, finnes det en godt utbygd service-seksjon både i form av info på nettsiden og diverse måter å kontakte kundeveiledere på, slik som gjennom chat, e-post og telefon. Telio er også å finne på sosiale medier hvor de kan følges og spørres om ting man måtte lure på. Sist, men ikke minst, må det også nevnes i denne Telio anmeldelse at man som kunde hos denne leverandøren får tilgang på en MinSide-løsning hvor man blant annet kan holde oversikt over ens utgifter, forbruk og generelle kundeforhold, hvilket forenkler hele prosessen på en betydelig måte.

Om Telio

Telio er et norskeid mobilselskap som er underlagt moder-konsernet NextGenTel Holding ASA. Deres satsningsområde ligger i sjiktet for privatkunder og små bedrifter, hvor de forsøker å være prispressere for de vanligste og viktigste tjenestene for folk flest. Telio har siden sin dannelse i 2004 i Norge markert seg som en stabil markedsaktør i god vekst, og har gjennom de siste årene også fått solide markedsandeler blant annet i Danmark, Sveits og Nederland. Hovedvekten av selskapet ligger fortsatt i Norge, hvor de er en av de større aktørene på mobilmarkedet som markerer seg ved en tydelig utenlands-satsning.

Bestill her

fra 98,- Månedspris

Se detaljer her